2. april 2020
Coronavirus fylder meget for tiden, og har mange forskellige konsekvenser. En af de mindre af disse er, at en konkurrence jeg skulle have været dommer til i slutningen af april, er blevet aflyst. Det er nu kun godt at også fotoklubberne tager retningslinjerne alvorligt - og jeg skal nok komme ud at dømme igen senere.
Nogen steder er det lettere at distancere sig fra andre i disse coronatider. Natten til tirsdag var det relativt sikkert at opholde sig på Liseleje strand. Der var kun et par ravjægere ude i strandkanten med uv-lygterne og et par bilglade unge på p-pladsen.
Der var nordlys. Det var kun lidt, var ganske svagt og lå lige over horisonten, netop der hvor horisontlinjen plettes af lysforurening fra svenske byer. Det var for kedeligt. Så jeg opgav hurtigt nordlyset og gik efter et andet motiv.
Månen, venus og plejaderne (syv-stjernen) stod smukt på himlen og bød sig til med fine spejlinger i vandkanten. Det fortjente i høj grad et par billeder, så det endte med at blive min aftens hovedmotiv. Det blålige lys på stranden stammer fra en ravjægers uv-lygte og nordlyset kan fornemmes i højre side af billeder.
8. januar 2020
I aftes var jeg igen ude at bedømme en fotokonkurrence. Det var i Herlev Fotoklub, hvor jeg skulle bedømme og kommentere to af klubbens emner. Emnet "Naturfoto" var en papirbillede kategori og "Rejsefoto" var digitale billeder. Som altid er det lidt spændende om det lykkedes at få forståelse for valg og begrundelser, men det lykkedes fint. Det var en rigtig dejlig oplevelse med gode billeder og hyggelig fotosnak. Jeg glæder mig til næste gang!
Klubben har lagt en fin beskrivelse og billeder fra aftenen ud på deres hjemmeside, som kan ses her: http://herlevfotoklub.dk/2020/01/natur-og-rejsebilleder/

2. december 2019
Fotoklubben Kronborg har skrevet om bedømmelsen i torsdags på deres blog. (https://www.fotoklubbenkronborg.dk/arkiver/25567).
De skriver blandt andet:
"Rune er en meget dygtig dommer.
Han har en meget god fornemmelse for, hvad fotografen vil fortælle og gjorde os flere gange opmærksom på de forskellige detaljer, farvekombinationer, udtryk, linjer og skygger i billederne.
Det er som altid meget indlysende (når man får det forklaret)."
Jeg takker mange gange for de rosende ord og glæder mig til næste gang.
Bemærk at links til billederne er opdateret i indlægget herunder - nu kan I også se placeringer på de 20 bedste og se om I er enige med mig.
28. november 2019
Jeg har i dag været dommer hos Fotoklubben Kronborg i Helsingør (https://www.fotoklubbenkronborg.dk/). De havde to kategorier i deres interne konkurrence, jeg skulle bedømme. En med papirbilleder ud fra emnet "Cirkler" og en digital konkurrence med frit emne. Jeg har derfor fået kigget en del på billeder i den sidste tid. Det er altid spændende at se, hvad andre fotografer laver, og jeg tror at det er mindst ligeså lærerigt for mig at se på billederne, som det er for fotograferne, at høre de kommentarer jeg kan give deres billeder. Det var en god aften, og jeg er sikker på at det var de rigtige billeder jeg fik givet de gode pladser. Billederne - med de 20 bedste vist først - kan ses her: https://fk-konkurrencer.fotoklubbenkronborg.dk/#collection/734b905e-7f69-4b21-a0f9-e6f7ce299b5c og her: https://fk-konkurrencer.fotoklubbenkronborg.dk/#collection/cab9e7cb-4815-473e-ba14-f600187efa5c.
Glæder mig til næste gang jeg skal være dommer. Har allerede den næste stak billeder liggende klar til bedømmelse.
(Indlægget opdateret med nye links den 2/12)
11. november 2019
Der var i dag Merkurpassage. Det vil sige at planeten Merkur set fra jorden passerede ind foran solen. Det er en sjælden begivenhed, så det skulle jeg selvfølgelig forsøge at fotografere. Næste gang det sker er i 2032. Der var desværre et let skydække, hvilket gjorde opgaven ekstra svær. Det lykkedes dog at få et par billeder, hvor Merkur kan ses foran solskiven. Det er den lille prik, der kan ses til venstre.
Lige en advarsel: At fotografere solen er ikke nemt. Prøv aldrig på det, hvis ikke du har det rigtige udstyr og ved hvad du gør. Du kan nemt ødelægge dit udstyr eller endda dit syn, hvis du gør noget forkert.
10. november 2019
Opdateringen af min hjemmeside runebjerre.dk er nu ved at være færdig. Min gamle var for bøvlet at arbejde med, når det kom til opdateringen af gallerierne, og har i en periode været inaktiv. Den nye er lavet så jeg stort set kan opdatere gallerierne inde i Lightroom, som jeg i forvejen bruger til mine fotografier. Satser på at det hjælper en del.
2. november 2019
Jeg fik i dag hængt en udstilling på 15 billeder op i Hobro. Den hænger hos lægerne på Adelgade 8, hvis man skulle komme forbi. Udstillingen består af nat- og landskabsbilleder.
Back to Top